Caută
Ne găsești și pe

Măsoară-ți, GRATUIT, densitatea țesutului osos!

Măsoară-ți, GRATUIT, densitatea țesutului osos!

Osteoporoza este o afecţiune metabolică scheletală caracterizată prin scăderea masei osoase şi degradarea microarhitecturii ţesutului osos, crescând fragilitatea osului şi astfel susceptibilitatea la fracturi. Este o boală ”silenţioasă” şi deseori nu există simptome până la prima fractură; cele mai frecvente locuri pentru fractură sunt: coloana vertebrală, şoldul şi radiusul distal.

Osteoporoza este cea mai frecventă boală metabolică osoasă din lume, estimată la 200 milioane de indivizi, fractura osteoporotică fiind o cauză importantă de morbiditate, având un impact socio-economic marcat. După vârsta de 50 de ani, riscul de fractură creşte exponenţial, 40% dintre femei şi 13% dintre bărbaţi prezintă cel puţin o fractură osteoporotică.

Cu toate că începerea timpurie a tratamentului reduce mult riscul fracturilor osoase, nu se poate spune că există un tratament curativ (vindecător); de aceea, prevenţia – în osteoporoză – este la fel de importantă ca şi tratamentul în sine.

Te așteptăm, în intervalul calendaristic 2 – 9 Noiembrie 2018, în farmacia Minifarm Mangalia 3 – farmacie cu program NON-STOP – pentru a-ți monitoriza, gratuit, densitatea țesutului osos. Tehnica de măsurare este una neintruzivă și se numește Densitometria ultrasonografică cantitativă (QUS). Prin intermediul acesteia se măsoară atenuarea unui fascicul de ultrasunete la nivel osos, zona evaluată fiind calcaneul. Deci, fără radiații!

Dorim să-ţi fim alături în permanenţă prin oferirea unei game largi de produse, consiliere de frumuseţe, oferirea de terapii alternative şi produse homeopate, dar şi eliberarea de reţete gratuite şi compensate. Când ai nevoie sfaturi şi recomandări profesioniste vrem să ştii că la Minifarm vei găsi pe cineva pregătit să te ajute.

Ți-a fost utilă această informație?

Îți mulțumim pentru feedback!

Da Nu
Sfaturile, articolele și orice alte informații din domeniul farmacie / sănătate publicate pe minifarm.ro au scop pur informativ și strict educațional. Ele nu pot inlocui, sub nicio formă, consultul medical direct și nici diagnosticul stabilit în urma investigațiilor și analizelor medicale de specialitate. Înainte de a lua orice decizie referitoare la sănătatea ta, îți recomandăm să consulți medicul de familie sau medicul specialist.
 • Te așteptăm la Minifarmacie!

  Te așteptăm la Minifarmacie!

  Duminică, 2 Iunie 2019 începând cu ora 10:00, în Parcul Tăbăcărie din Constanța toți copiii sunt așteptați să ia startul explorării orașului Constanța în miniatură! Evenimentul este o...

 • Luna aceasta te așteptăm la cortul Minifarm!

  Luna aceasta te așteptăm la cortul Minifarm!

  În toată luna Mai suntem vecini cu tine la  ”Cortul Minifarm”! Profesioniștii Minifarm te așteaptă în corturile Minifarm pentru a îți măsura, gratuit, tensiunea arterială și a îți of...

 • Cortul Minifarm ajunge și în Tulcea!

  Cortul Minifarm ajunge și în Tulcea!

  Și anul acesta suntem vecini cu tine și în Tulcea, de aceea, reluăm campania ”Cortul Minifarm”! Profesioniștii Minifarm te așteaptă în corturile Minifarm pentru a îți măsura, gratuit, t...