Caută
Ne găsești și pe

Produse homeopate

Homeopatia este o ramură a medicinei alternative care se ocupă cu tratamentul bolilor prin stimularea capacității de vindecare a organismului precum și cu prevenirea apariției afecțiunilor la cei predispuși. Homeopatia abordează omul ca întreg, încercând să trateze ținând cont de acest întreg și de evoluția sa dinamică.

Vindecarea este concepută în homeopatie ca o restaurare rapidă, blândă și permanentă a sănătății prin anihilarea bolii în toată extinderea sa. Esența homeopatiei este principiul similitudinii. Acest principiu poate fi sintetizat în formula „similia similibus curantur” (asemănările sunt vindecate prin mijloace asemănătoare), fiind cunoscut încă de pe vremea lui Hipocrate. De altfel, el a fost un adept al acestui principiu. Principiul similitudinii postulează faptul că totalitatea simptomelor și semnelor de boală prezente la un pacient pot fi vindecate de o substanță capabilă să producă simptome similare unei persoane sănătoase. Doar principiul similitudinii este cel care caracterizează această modalitate terapeutică, diferențiind-o de alte metode.

În prezent homeopatia are o largă răspândire pe plan mondial și este practicată în cadru legal, organizat în mod oficial, de către medici cu drept de practică, în 17 țări și în mod curent în peste 80 de țări, iar în România este recunoscută de Ministerul Sănătății și practicată oficial numai de medici cu pregătire postuniversitară de specialitate.

Avantajele Homeopatiei:

  • Se folosesc cantitati foarte mici de medicamente, ceea ce insemna lipsa toxicitatii asupra organismului
  • Tratamentul este personalizat (pentru aceasi boala, fiecare pacient primeste remedii diferite)
  • In cazul femeilor insarcinate, remediile homeopate sunt recomandate, stiind fiind faptul ca multe din medicametele alopate sunt contraindicate in timpul sarcinii.
  • Orice boala poate fi abordata homeopat, fie ea acuta sau cronica
  • Se adreseaza tuturor grupelor de varsta

Efectul terapeutic al homeopatiei este unul complex, care se exercita asupra intregului organism, imabunatatind starea de sanatate fizica, mentala si emotionala.

Tratamentul homeopat nu exclude tratamentul alopat, cele doua tipuri de terapii se pot asocia in multe din cazuri medicale.

Te așteptăm în farmaciile Minifarm de mai jos pentru a descoperi o gamă largă de produse homeopate și 100% naturale.