Caută
Ne găsești și pe

Densitometrie ultrasonografică

Osteoporoza este o afecţiune metabolică scheletală caracterizată prin scăderea masei osoase şi degradarea microarhitecturii ţesutului osos, crescând fragilitatea osului şi astfel susceptibilitatea la fracturi. Este o boală ”silenţioasă” şi deseori nu există simptome până la prima fractură; cele mai frecvente locuri pentru fractură sunt: coloana vertebrală, şoldul şi radiusul distal.

Osteoporoza este cea mai frecventă boală metabolică osoasă din lume, estimată la 200 milioane de indivizi, fractura osteoporotică fiind o cauză importantă de morbiditate, având un impact socio-economic marcat. După vârsta de 50 de ani, riscul de fractură creşte exponenţial, 40% dintre femei şi 13% dintre bărbaţi prezintă cel puţin o fractură osteoporotică.

Cu toate că începerea timpurie a tratamentului reduce mult riscul fracturilor osoase, nu se poate spune că există un tratament curativ (vindecător); de aceea, prevenţia – în osteoporoză – este la fel de importantă ca şi tratamentul în sine.

Tehnica de măsurare este una neintruzivă și se numește Densitometria ultrasonografică cantitativă (QUS). Prin intermediul acesteia se măsoară atenuarea unui fascicul de ultrasunete la nivel osos, zona evaluată fiind calcaneul. Deci, fără radiații!
Serviciul de măsurare a densității osoase este GRATUIT

Te așteptăm în Farmaciile Minifarm unde profesioniștii noștri îți sunt aproape și te ajută să evaluezi sănătatea sistemului osos!