Caută
Ne găsești și pe

Vino în farmaciile Minifarm din Constanța, Cernavodă și Medgidia să îți măsori, gratuit, densitatea osoasă

Vino în farmaciile Minifarm din Constanța, Cernavodă și Medgidia să îți măsori, gratuit, densitatea osoasă

Osteoporoza este o afecţiune metabolică scheletală caracterizată prin scăderea masei osoase şi degradarea microarhitecturii ţesutului osos, crescând fragilitatea osului şi astfel susceptibilitatea la fracturi. Este o boală ”silenţioasă” şi deseori nu există simptome până la prima fractură; cele mai frecvente locuri pentru fractură sunt: coloana vertebrală, şoldul şi radiusul distal.

Osteoporoza este cea mai frecventă boală metabolică osoasă din lume, estimată la 200 milioane de indivizi, fractura osteoporotică fiind o cauză importantă de morbiditate, având un impact socio-economic marcat. După vârsta de 50 de ani, riscul de fractură creşte exponenţial, 40% dintre femei şi 13% dintre bărbaţi prezintă cel puţin o fractură osteoporotică.

Cu toate că începerea timpurie a tratamentului reduce mult riscul fracturilor osoase, nu se poate spune că există un tratament curativ (vindecător); de aceea, prevenţia – în osteoporoză – este la fel de importantă ca şi tratamentul în sine.

Vino în farmaciile Minifarm din Cernavodă să îți măsori, gratuit, densitatea osoasă:

  • Minifarm ”Cernavodă” – 24 – 28 Iulie 2023
Vino în farmaciile Minifarm din Medgidia să îți măsori, gratuit, densitatea osoasă:

  • Minifarm ”Medgidia 3” – 31 Iulie – 4 August 2023
Vino în farmaciile Minifarm din Constanța să îți măsori, gratuit, densitatea osoasă:

  • Minifarm ”ICIL” – 17 – 21 Iulie 2023
  • Minifarm ”Pandurului” – 7 – 11 August 2023

Tehnica de măsurare este una neintruzivă și se numește Densitometria ultrasonografică cantitativă (QUS). Prin intermediul acesteia se măsoară atenuarea unui fascicul de ultrasunete la nivel osos, zona evaluată fiind calcaneul. Deci, fără radiații!

Dorim să-ţi fim alături în permanenţă prin oferirea unei game largi de produse, consiliere de frumuseţe, oferirea de terapii alternative şi produse homeopate, dar şi eliberarea de reţete gratuite şi compensate. Când ai nevoie sfaturi şi recomandări profesioniste vrem să ştii că la Minifarm vei găsi pe cineva pregătit să te ajute.

Ți-a fost utilă această informație?

Îți mulțumim pentru feedback!

DaNu
Sfaturile, articolele și orice alte informații din domeniul farmacie / sănătate publicate pe minifarm.ro au scop pur informativ și strict educațional. Ele nu pot inlocui, sub nicio formă, consultul medical direct și nici diagnosticul stabilit în urma investigațiilor și analizelor medicale de specialitate. Înainte de a lua orice decizie referitoare la sănătatea ta, îți recomandăm să consulți medicul de familie sau medicul specialist.