Caută
Ne găsești și pe

Apariția acneei în sezonul rece - cum evităm agravarea erupţiilor

Apariția acneei în sezonul rece - cum evităm agravarea erupţiilor

În timpul sezonului rece, problemele pielii încep să se agraveze. Printre aceste probleme se numără erupţiile acneice care sunt frecvente atât în rândul tinerilor cât şi în rândul adulţilor.

Persoanele cu acnee ar face orice să scape de coşuri în scurt timp. Iar de la dorinţă până la luarea unor măsuri greşite nu este decât un pas. Agresarea pielii, terapiile naturiste fanteziste, machiajul în exces, toate contribuie la agravarea acneei.

O greşeală frecventă este lipsa de perseverenţă în tratamentul recomandat de specialist, abandonul după câteva zile sau săptămâni fiind adesea întâlnit. Ameliorarea se obţine treptat şi un tratament corect se întinde pe o perioada lungă de timp. Tratamentele de acnee urmează nişte paşi care trebuie respectaţi în toată perioada de risc, adică în pubertate, adolescenţă. După încheierea acestei perioade, îngrijirea cosmetică antiseboreică ar trebui să devină regulă, aşa cum ne obişnuim cu pasta de dinţi şi cu periuţa, adică toată viaţa.

Specialiştii insistă şi asupra folosirii cu discernământ a terapiei cu anticoncepţionale. Acestea nu se iau niciodată la întâmplare. Nu orice contraceptiv este bun şi nu oricui. Administrarea lor se face dupa protocoale de lucru bine stabilite şi se ţine cont de vârstă, analize şi ecografia ovarelor atunci când se alege tratamentul.

Consultul dermatologic este primul gest recomandat pacienţilor care vor să scape de acnee în cel mai scurt timp. În plus, medicii îi sfătuiesc pe părinţi să nu agreseze leziunile de acnee ale copiilor şi să nu-i încurajeze să folosească fondul de ten la vârste fragede. În ceea ce priveşte dieta, sunt de evitat dulciurile în exces şi laptele provenit de la animale tratate cu hormoni.

Ți-a fost utilă această informație?

Îți mulțumim pentru feedback!

DaNu
Sfaturile, articolele și orice alte informații din domeniul farmacie / sănătate publicate pe minifarm.ro au scop pur informativ și strict educațional. Ele nu pot inlocui, sub nicio formă, consultul medical direct și nici diagnosticul stabilit în urma investigațiilor și analizelor medicale de specialitate. Înainte de a lua orice decizie referitoare la sănătatea ta, îți recomandăm să consulți medicul de familie sau medicul specialist.