Caută
Ne găsești și pe

Probleme cu gâtul? Descoperă puterea vindecătoare a mierii de manuka.

Probleme cu gâtul? Descoperă puterea vindecătoare a mierii de manuka.

Mierea de Manuka, un elixir natural prețios, este considerată un adevărat dar al naturii pentru îngrijirea gâtului și a sistemului respirator.

Originară din Noua Zeelandă, această miere este produsă de albinele care polenizează arborele de Manuka (Leptospermum scoparium), o plantă endemică cu proprietăți terapeutice remarcabile. Procesul de producție a mierii de Manuka este extrem de specializat, influențat de numeroși factori, inclusiv condițiile climatice și nivelul de activitate al albinelor. Însă, ceea ce face mierea de Manuka cu adevărat deosebită, sunt compușii săi unici precum metilglioxalul (MGO), care îi conferă proprietăți antibacteriene, antimicrobiene și antiinflamatorii deosebite.

Printre numeroasele beneficii ale mierii de Manuka, se remarcă în mod deosebit cele care contribuie la sănătatea gâtului și a sistemului respirator:

  • Proprietăți antibacteriene și antimicrobiene: Mierea de Manuka este renumită pentru puterea sa de a distruge bacteriile și microorganismele patogene. Datorită conținutului ridicat de MGO, această miere acționează ca un scut natural împotriva infecțiilor bacteriene care pot afecta gâtul și căile respiratorii superioare.
  • Proprietăți antiinflamatorii: Compușii activi din mierea de Manuka au demonstrat capacitatea de a reduce inflamația în gât și de a accelera procesul de vindecare. Această acțiune antiinflamatorie ajută la ameliorarea senzațiilor de disconfort și durere asociate cu afecțiunile respiratorii.
  • Acțiune expectorantă și mucolitică: Consumul regulat al mierii de Manuka poate ajuta la subțierea și eliminarea mucusului din gât și plămâni, facilitând expectorația și ameliorând simptomele tusei și congestiei.
  • Efect calmant și hidratant: Textura sa vâscoasă și proprietățile sale hidratante fac din mierea de Manuka un remediu excelent pentru calmarea iritațiilor și a gâtului uscat. De asemenea, aceasta poate forma un strat protectiv pe mucoasa gâtului, reducând senzația de arsură și mâncărime.

Pentru a beneficia la maximum de proprietățile benefice ale mierii de Manuka, îți recomandăm produsele din gama Fortussin de la Novolife. Siropul pentru tuse și drajeurile de supt sunt formule inovatoare ce conțin miere de Manuka, îmbogățite cu ingrediente naturale precum extracte din plante și uleiuri esențiale, pentru a oferi o soluție completă și eficientă în tratarea afecțiunilor gâtului.

Ți-a fost utilă această informație?

Îți mulțumim pentru feedback!

DaNu
Sfaturile, articolele și orice alte informații din domeniul farmacie / sănătate publicate pe minifarm.ro au scop pur informativ și strict educațional. Ele nu pot inlocui, sub nicio formă, consultul medical direct și nici diagnosticul stabilit în urma investigațiilor și analizelor medicale de specialitate. Înainte de a lua orice decizie referitoare la sănătatea ta, îți recomandăm să consulți medicul de familie sau medicul specialist.